Eski Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı ve DEVA Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir, “Umarım hem DEVA Partisi hem de ülkemiz siyasi ortamı hedeflediğimiz liyakatın öncelendiği bir yönetim anlayışına kavuşur” notlarını düşerek partisinden istifa etti. Partinin önemli isminin istifasından sonra Birol Aydemir merak edildi.
Birol Aydemir Kimdir?

Birol Aydemir, 1966 yılında Erzincan‘da doğdu. 1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünden diplomasını aldı. 1994 yılında ABD, University of Delaware’de Ekonomi yüksek lisansını tamamladı.
Aydemir, 1987’de Türkiye Kalkınma Bankası, İktisadi Analiz ve Araştırmalar Müdürlüğü’nde Uzman Yardımcısı olarak görev almaya başladı. 1988 yılında Gümrük Müfettişi Yardımcılığı, 1989-2006 yıllarında Devlet Planlama Teşkilatında; Planlama Uzmanı, Daire Başkanı, Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2006-2008 yıllarında Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı, 2008-2009’da Washington Büyükelçiliğinde de Planlama Müşaviri olarak çalıştı. Temmuz 2009’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarlığı görevine getirildi. 2009-2011 yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarlığı yapan Aydemir, 2011 yılında TÜİK Başkanlığına getirildi ve 5 yıl bu görevi üstlendi. Son olarak Ali Babacan’ın Genel Başkan olduğu Deva Partisinde genel başkan yardımcısı görevinde bulunan Birol Aydemir görevinden istifa ettiğini açıkladı.
Birol Aydemir Deva Partisinden Neden İstifa Etti
Aydemir, “Geldiğimiz noktada parti yönetimine ilişkin bazı uygulamaların partilerin anayasası olan tüzüğümüz çerçevesinde vücut bulan ilke ve değerlerimizle uyuşmadığını ve bu durumun parti yönetiminde dikkate değer bir rahatsızlığa yol açmadığını üzülerek müşahede ettim” diyerek. Açıklamasını, “Ben, hayatın her alanında olduğu gibi siyasette de samimiyet, dürüstlük ve tutarlılığın temel alınması gerektiğine inanıyorum. Ben DEVA Partisi’nin sadece diğer partilere değil, siyasi sistem ve işleyişine de alternatif olması gerektiğini her zaman dile getirdim. Ancak, şimdiye kadar yaşanan sürecin benim söylem ve beklentilerime uygun olmadığı gibi Parti’nin kuruluş amacına ve felsefesine de uygun olmadığını düşünüyorum. DEVA’nın parti programını yazanlardan biri olarak ancak ortak akıl ve istişareye dayanan kural bazlı, adil, şeffaf ve liyakatın öncelendiği bir yönetim şeklinin başarı getirebileceğine inandım.” şeklinde yaptı.
