Gmail Adresini Kalıcı Olarak Silme

Gmail Adresini Kalıcı Olarak Silme

Gmail‘in popülaritesi, işbirliği araçları ve diğer Google ürünleriyle entegrasyonu, bir e-posta hizmeti söz konusu olduğunda çoğu insan için kolay bir seçimdir. Bir Gmail hesabına kaydolmak hızlı ve kolaydır ve birçok kişinin bir nedenden ötürü birden fazla Gmail adresi vardır. Hayatınızı basitleştirmek için bir Gmail hesabını silmeye karar verebilirsiniz ve bunu aşağıda gösterdiğimiz şekilde yapabilirsiniz.

Hesabınızı artık kullanmayacağınızı düşünüyorsanız, kalıcı olarak sildiğinizden emin olun, böylece gelecekte istenmeyen sorunlardan kaçınabilirsiniz.

Gmail Adresini Kalıcı Olacak Silme;

Bir Gmail hesabını silmek, bir hesaba kaydolmak kadar kolaydır, ancak tüm Google hesabınızı silmek istemiyorsanız adımları dikkatlice izlemeniz gerekir.

İlk olarak, web tarayıcınızda oturum açmış olabileceğiniz diğer Google hesaplarından veya Gmail’den çıkış yapın. Bu şekilde, karışıklıktan kaçınacak ve yanlışlıkla farklı Gmail hesabını silmeyeceksiniz.

İkinci olarak, silmek istediğiniz Gmail hesabının bulunduğu Google hesabına giriş yapmanız gerekir. Bunu yapmak için bir web tarayıcısı açın ve google.com adresine gidin ve ardından tarayıcının sağ üst tarafındaki giriş bağlantısını tıklayın.

Adresinizi silmek istediğiniz hesapta zaten oturum açtıysanız, ekranın sağ üst köşesindeki kullanıcı simgenizi ve ardından “Google Hesabınızı Yönetin’i” tıklayın .

Ayrıca doğrudan myaccount.google.com adresine gidebilir ve bu şekilde giriş yapabilirsiniz.

Google Hesap Yönetimi sayfasında, sol taraftaki gezinme menüsünde “Veri ve Kişiselleştirme’yi” tıklayın.

İsterseniz önemli önemli olarak şeyleri kaybetmemek için Gmail hesabınızı silmeden önce verilerinizi indirebilirsiniz. Veya verilerinizi kaydetmeniz gerekmiyorsa, “Bir hizmeti veya Hesabınızı Sil” butonuna tıklamanız yeterlidir.

Ardından, Google size tekrar seçenekler sunacaktır. Gmail hesabınızı silmeye hazırsanız “Google Hizmetini Sil’i ” tıklayın .

Bir Google hizmetini sil’i tıkladığınızda, şifrenizi girmeniz istenir ve muhtemelen size bir Google doğrulama kodu metin veya başka bir doğrulama ile gönderilir. Bu, elbette, hesabınızı yanlışlıkla silmemenizi ve başka hiç kimsenin hesabınıza erişmemesini sağlamak içindir.

Bir sonraki ekran size tekrar yapabileceğiniz VERİLERİ İNDİRME seçeneğini sunacak, ardından bunun altında, bu Google hesabıyla ilişkilendirdiğiniz Gmail ve YouTube gibi Google hizmetlerini sağda bir çöp tenekesi simgesiyle listeleyecektir.

Gelecekte aynı kullanıcı adıyla Gmail’e kaydolamazsınız. Bir Gmail adresi de bir Google hesabına bağlı olduğundan, bu adresin silinmesi YouTube, Google Arama geçmişi ve Google Drive gibi diğer Google hizmetlerinden hiçbir veriyi silmez. E-postalarınızı hesaptan indirmediyseniz, tüm e-postalarınıza erişilemez.

Bir Gmail adresini sildikten sonra yapılacak bir sonraki şey, bu e-posta adresine sahip olabilecek herhangi bir belgeyi güncellemektir. Bu, kartvizitleri, özgeçmişleri, web sitenizin iletişim bilgilerini ve bu e-posta adresini sizinle iletişim kurmanın bir yolu olarak verdiğiniz diğer yerleri içerebilir.

Son düşünceler

Etkin olmayan e-posta hesapları, bilgisayar korsanları için başlıca hedeflerdir ve kişisel bilgilerinizin çalınması riskini doğurur. Bu nedenle, belirli bir Gmail adresi kullanmıyorsanız, bilgisayar korsanlığına açık olmak yerine adresi doğru bir şekilde silmek sizin yararınıza olacaktır. Neyse ki, yukarıda özetlenen adımları uygulayarak, eski ve unutulmuş Gmail adreslerini hızlı ve kolay bir şekilde silebilirsiniz.

  • Yorumlar Yok
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
BENZER İÇERİKLER