Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir? Risk Altında Olup Olmadığınızı Nasıl Anlayabilirsiniz?

Kalp krizinin ana belirtileri, göğsün merkezinde, boyun, boğaz, çene veya kolun sol tarafında rahatsızlık ile eşleştiğinde baskıcı rahatsızlık veya ağırlıktır. Kadınlar ve yetişkinler, olağandışı yorgunluk, nefes darlığı, mide bulantısı, soğuk terleme veya hazımsızlık gibi kalp krizi belirtileri yaşayabilir.
Bu belirtileri hissediyorsanız “özellikle de kalp krizi için aileden gelen bir risk faktörleriniz varsa” 112’yi aramalı ve hemen tıbbi yardım almalısınız.
Dünya Sağlık Örgütünün yaptığı açıklamalara göre Dünya genelinde her “40 saniyede bir” bir kişi kalp krizi geçiriyor. Ancak popüler inanışın aksine, kalp krizi sırasında göğüs ağrısı her zaman mevcut değildir.
İşte bir kalp krizinin ana uyarı işaretleri ve risk faktörleri hakkında bilmeniz gerekenler.
Kalp Krizinin Ana Belirtileri Nelerdir ?
1.Göğüste, tipik olarak göğsün merkezinde baskıcı bir rahatsızlık veya ağırlık.
2.Boyun, boğaz, çene ve göğüs ve kolun sol tarafı gibi üst vücudun diğer bölgelerinde de rahatsızlık ile eşleştirilen göğüs rahatsızlığı.
Kadınların mide bulantısı, nefes darlığı, hazımsızlık, olağandışı yorgunluk ve soğuk terleme ile kalp krizi geçirme olasılığı daha yüksektir, çünkü sadece ana arterlerinde değil, daha küçük kan damarlarında tıkanmalar yaşarlar . Ayrıca ilk kalp krizi geçirdiklerinde de daha yaşlıdırlar. Kadınlar ilk kalp krizini 72 yaşlarında yaşarken, erkekler için 65 yaşına yakındır.
Kalp krizi riski altında olup olmadığınızı nasıl anlayabilirsiniz?
Herhangi bir semptom yaşamadan önce bile, kalp krizi geçirme olasılığınızı artırabilecek birkaç önemli risk faktörü vardır.
Sık sık sigara içmek veya düzenli egzersiz yapmamak gibi artmış kalp hastalığı riski ile ilişkili birçok yaşam tarzı faktörü vardır .
Kalp krizi riskini artırabilecek diğer durumlar şunlardır:
1.Ailede kalp Krizi, 55 yaşından önce kalp krizi geçiren bir baba veya erkek kardeşi ve 65 yaşından önce kalp krizi geçiren bir anne veya kız kardeşi.
2.Yüksek kolesterol arterlerin duvarlarında plak birikmesine neden olur, bu da kan akışının azalmasına ve arterlerin tıkanmasına neden olabilir.
3.Hipertansiyon (yüksek tansiyon), tedavi edilmediğinde kan damarlarınıza ve kalbinize zarar verebilir.
4.Obezite de son zamanlarda çoklu kalp krizi riski arttı .
5.Diyabet zamanla kan damarlarına zarar verebilir ve kalp hastalığı riski diyabetiniz ne kadar uzun olursa artar .
6.Yüksek C-reaktif protein seviyeleri, vücutta iltihaplanma olduğunda (genellikle kronik bir hastalığı gösterir) ortaya çıkar ve kalp krizi şansınızı üç kat artırabilir.
Açıklanan bu faktörleri yaşamadan kalp krizi geçirmekte bazen mümkün olabiliyor. Yaşlı insanların kalp krizi geçirme olasılığı daha yüksek olsa da, 45 yaşın altındaki kişiler Dünyada iki tüm kalp krizlerinin % 4 ila% 10’unu oluşturuyor.
Genel olarak, genç ve yaşlı bireyler arasında [semptomlarda] hiçbir fark yoktur. Bununla birlikte, diyabet gibi başka bir hastalığı olan yaşlı insanların sessiz bir kalp krizi geçirmesi veya belirgin bir semptom göstermemesi daha olasıdır. Kalp krizi belirtileri yaşıyorsanız – ne kadar küçük olursa olsun – derhal tıbbi yardım alın.
-
Yorumlar Yok
-
Hamilelik İçin En İyi Çatlak Kremleri Listesi..!Bir çok anne adayının merak ettiği konular arasında yer alan...
-
Bentonit Kili Ne İşe Yarar, Bentonit Kili Nasıl Kullanılır ?Osmanlı zamanlarında salgın hastalıkların yayılmasını önlemek için kullanılan ve "Yaşayan...
-
New Well Derma BB Krem Ne İşe Yarar, New Well Derma BB Krem Kullanıcı YorumlarıNew Well markası tarafından piyasaya sürülen ve cildinizin daha bebeksi...
-
Sülfatsız Şampuan Ne İşe Yarar, En İyi Sülfatsız Şampuan Önerileri 2021Son zamanlar da bir çok kadının merak içerisinde araştırdığı konulardan...
-
Saç Dökülmesine Karşı En Etkili Şampuanlar 2021Hem sağlık hem de görüntü açısından son derece önemli olan...
-
Hindistan Cevizi Suyunun Faydaları, Hindistan Cevizi Suyu Testosteron Miktarını Artırır mı ?Son yıllarda hindistan cevizi suyu çok popüler bir içecek haline...