Son zamanlarda Sağlık bakanı Fahrettin Koca’nın verdiği müjdenin etkisi ile sağlıkçılar mesleklerini yapabilmeleri için verilen fırsata büyük heyecan duyuyorlar. Kamuda çalışmayan birçok sağlık çalışanı Sağlık Bakanlığı personel alımı branş dağılımı 2021 araştırması yapıyor. Sağlık Bakanlığı personel alımı branş dağılımı 2021 , hangi kadrolara alım olacak? Sağlık Bakanlığı personel alımı 2021 başvuruları nasıl yapılır? SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI 2021 BRANŞ DAĞILIMI NASIL OLACAK? soruları arama motorlarında sıklıkla araştırılıyor.
Pandemi döneminde oldukça zor şartlarda fedakarlık yaparak çalışan sağlık çalışanları için Sağlık Bakanlığı 40 bin sağlık çalışanı alımı yapacağını duyurmuştu bunun için beklenen açıklama geldi. Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih kılavuzu ile branş dağılımına ilişkin detaylar bir çok sağlıkçı tarafından sıklıkla araştırılıyor. Peki Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler, tercih kılavuzu ve branş kadro dağılımı nasıl olacak?
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN !
Acil Tıp Teknisyeni, Hemşire, ebe, sağlık teknikeri, psikolog, biyolog gibi alanlarda alımları gerçekleşecek olan 40000 personel alımı tercih kılavuzu ve branş kadro dağılımı belli oldu. SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI 2021 BRANŞ DAĞILIMI NASIL OLACAK?

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI 2021 BRANŞ DAĞILIMI NASIL OLACAK?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada 40 bin sağlık çalışanı alımından 30 bininin sözleşmeli sağlık personeli olacağını, 10 bininin de sürekli işçi olacağını duyurdu. KPSS puanına göre yapılan tercihler sonucu ÖSYM tarafından yapılacak yerleştirmede mülakat yapılmadan 30 bin sözleşmeli sağlık personelinin alım süreci başladı. 10 bin sürekli işçi alımı da yapılacak kura ile. Hemşire, ebe, terapist, sağlık fizikçisi vb. alanlarında olacak ve aynı şekilde mülakat yapılmayacak.
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Başvuru yapacak adaylar, kura takviminde belirtilen tarihler arasında PBS üzerinden başvuru formunu elektronik ortamda doldurup tercihlerini kaydedip kesinleştireceklerdir. Kesinleştirme işlemi yapıldıktan sonra başvuru bilgileri ve tercihlerde değişiklik yapılamayacaktır. Başvurular, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde (https://yhgm.saglik.gov.tr/) yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden e- devlet kapısı kimlik doğrulama sistemi ile giriş yapılarak kura takviminde belirtilen süreler içinde yapılacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
1) Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımaları gerekmektedir.
2) Bakanlık ve Bağlı Kuruluşları ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında 657 sayılı Kanunun 4/A maddesine tabi Devlet memuru olarak çalışanlar dışındaki diğer statülerde görev yapan eczacı, diş tabibi ve uzman diş tabipleri,
3) İlk defa veya yeniden atanmak isteyen ve 3359 sayılı Kanun gereği Devlet Hizmeti Yükümlülüğü bulunmayan tabip ve uzman tabipler,
4) Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Kanuna tabi devlet memuru olarak çalışanlar dışındaki diğer statülerde görev yapan ve kura son başvuru tarihi itibariyle Devlet Hizmeti Yükümlülüğünü tamamlamış olan tabip ve uzman tabipler,
5) Kura son başvuru tarihine kadar mezun olmuş ve en geç 16 Kasım 2021 Salı günü saat 18:00’e kadar Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından diploma uzmanlık tescilleri yapılmış olan uzman (TUTG) ve uzman diş tabipleri,
6) Kura son başvuru tarihine kadar mezun olmuş diş tabibi ve eczacılar, (T.C. Sağlık Bakanlığı diploma tescilleri ile ilgili hizmet veren ve E-Devlet kapısı www.turkiye.gov.tr üzerinden erişilen Sağlık Bakanlığı Doktor Bilgi Bankasında başvuru yapılan unvanda mezuniyetlerinin tescil edildiğine dair kaydı olmayan diş tabibi ve eczacıların; mezun olduklarını gösteren geçici mezuniyet belgesi veya diploma suretini başvuru sistemi üzerinden elektronik ortamda kaydetmeleri, ayrıca yurtdışı diplomasına sahip olanların ise denklik belgelerini elektronik ortamda sisteme kaydetmeleri gerekmektedir.)
7) 5335 sayılı Kanun’un 30 uncu maddesi, 5947 sayılı Kanun’un 18 inci maddesi kapsamında, emekli olan tabip ve uzman tabipler Bakanlığımız ve Bağlı Kuruluş kadrolarını tercih ederek başvurabilirler. (Aynı kanun gereği emekli tabip ve uzman tabipler Bakanlığımız sağlık tesisleri dışındaki kurumlara yerleşseler dahi atamaları gerçekleştirilmeyecektir.)