WhatsApp, saklamak istemediğiniz mesajları silmenize izin verir. Bu, yanlışlıkla bir şeyi silme olasılığı olduğu anlamına gelir. Mesajlarınızı, örneğin yeni bir cihaza geçiş yaparken veya hatta cihazınızı sıfırlarken istemeden de kaybedebilirsiniz.
Ama bu, o mesajları sonsuza kadar kaybedeceğiniz anlamına mı geliyor? Cevap hayır. WhatsApp hesabınızdan yanlışlıkla mesajları sildiyseniz, onları kurtarmak için sizlere her zaman bir şans daha veriyor.
İlgili İçerikler;
- Whatsapp’ta Kalın Punto Nasıl Yazılır?
- WhatsApp’ta Engellendiğimi Nasıl Anlarım ?
- WhatsApp Sohbet ve Diğer Verileri Yedekleme (iPhone + Android)
WhatsApp Silinen Mesajları Geri Getirme;
WhatsApp, silinen mesajları geri getirmenize yardımcı olacak doğrudan yerleşik bir araç sağlamasa da, bunları birkaç yolla kurtarabilirsiniz. Ancak kurtarma yöntemleri genellikle kullandığınız cihazın türüne bağlıdır. Örneğin, Android cihazlarda işe yarayan şey iPhone’larda çalışmayabilir.
İlk olarak, bir Android cihazda eski WhatsApp mesajlarınızı nasıl kurtaracağınızı görelim…
WhatsApp Silinen Mesajları Kurtarma (Android)
Android cihazlar genellikle satın alınabilirlikleri, geniş ekranları, açık kaynaklı programları (ki bu da onları son derece özelleştirilebilir kılar) ve Google Play Store’daki inanılmaz uygulama seçenekleri nedeniyle daha ön plandadır.
Ancak diğer cihazlarda olduğu gibi, WhatsApp verilerinizi birkaç saniye içinde kaybedebilirsiniz. Bu durum, yanlışlıkla “sil” butonuna basarsanız veya yeni bir cihaza geçerseniz olabilir.
Neyse ki WhatsApp, mesajlarınızı kaybederseniz ve onları geri almak isterseniz günü kurtarabilecek bulut tabanlı bir yedekleme çözümü ile donatılmıştır.
WhatsApp hesabınızın ayarlar bölümünde yedeklemeyi etkinleştirdikten sonra, uygulama tüm mesajlarınızın kopyalarını düzenli aralıklarla WhatsApp sunucularında saklamaya başlar. Her döngünün başında uygulama, sunucusunda her mesajın bir kopyası olup olmadığını kontrol eder. Olmazsa, hemen bir kopya oluşturulur. Uygulama ayrıca yeni fotoğrafları veya videoları otomatik olarak kaydeder.
Bu nedenle, yanlışlıkla bir mesajı sildiğinizde ilk bakacağınız yer yedeğiniz olmalıdır.
Verilerinizi yedeklediğinizde bir Android cihazda silinen WhatsApp mesajlarını nasıl kurtaracağınız aşağıda açıklanmıştır:
1- WhatsApp’ı cihazınızdan silin.
2- Google Play’den WhatsApp’ın yeni bir kopyasını indirin ve cihazınıza yükleyin.
3- Yüklemeden sonra uygulamayı açın, adınız ve numaranız dahil olmak üzere ayrıntılarınızı girin.
4- Yükleme sırasında, sohbetlerinizi Google Drive’ınızdan “Geri Yüklemek” isteyip istemediğinizi soran bir uyarı görüntülenecektir . Kurtarma işlemini başlatmak için “Geri Yükle”ye dokunun.
5- Verileriniz başarıyla kurtarıldıktan sonra, kurulumu tamamlamak için ekrandaki talimatları izleyin.

WhatsApp Silinen Mesajları Kurtarma (İOS)
Android gibi, iPhone’lar için WhatsApp uygulaması da düzenli aralıklarla buluta yedeklemeyi destekler. Yedeklemeniz etkin olduğu sürece, WhatsApp tüm mesajlarınızın kopyalarını iCloud Drive’da saklayacaktır. Hatta hesabınızın ayarlar bölümünü açarak son yedeklemenin ne zaman yapıldığını bile görebilirsiniz.
Silinen mesajları iCloud’dan kurtarmak basittir:
1- WhatsApp’ı cihazınızdan kaldırın.
2- App Store’u ziyaret edin ve WhatsApp’ın yeni bir kopyasını indirin.
3- Uygulamayı başarıyla indirdikten sonra cihazınıza yükleyin.
4- Silinen tüm mesajları kurtarmak için ekrandaki talimatları izleyin.
Fakat, kurtarma işlemi başlamadan önce yerel depolama alanınızda yeterli alana sahip olduğunuzdan emin olmanız önemlidir. Genel bir kural olarak, kullanılabilir yerel depolama, yedeklemenizin boyutunun 2 katı olmalıdır. Örneğin yedeğiniz 1 GB ise cihazınızda en az 2 GB boş depolama alanı bulunmalıdır.
Silinen WhatsApp Verileri Kaybolmaz
WhatsApp, arkadaşlarınız ve ailenizle iletişim kurmanın harika bir yoludur, ancak yanlışlıkla mesajları sildiğiniz anlar olabilir. Bu olursa, panik yapmayın. Silinen mesajları kurtarmanın ve istediğiniz gibi görüntülemenin veya paylaşmanın birden fazla yolu vardır.
Bu makaledeki yollardan herhangi birini kullanarak WhatsApp mesajlarınızı kurtarmayı denediniz mi? Nasıl gitti? Aşağıdaki yorumlar bölümünde bize bildirebilirsiniz.